Försörja sig med bloggning?

bloggingHuruvida det går att försörja sig på bloggning är väldigt brett omtalat, faktum är dock att det är många som gör det. När man vill kunna börja försörja sig på sin blogg krävs det att man har en väletablerad blogg med många besökare. Man bör inte säga upp sig från sitt jobb direkt för att man ska börja med att leva på bloggen. I praktiken fungerar detta sällan och samtidigt måste du som bloggare ha någonting att skriva om för att du ska kunna få läsare, du behöver ha råd att göra saker och även utbyta åsikter med andra människor. Det finns de som fullt ut och endast lever på sina bloggar. Men ofta har det varit en lång väg för dem dit och det är ingen som får betalt för det första inlägget som de skriver på en blogg.

Idag finns det många bra alternativ som dock inte gör att du tjänar så mycket, det innebär dock att du kan tjäna pengar från start på ditt bloggande. Som exempel kan du anmäla dig till olika sidor och skriva sponsrade inlägg om olika produkter, du kan även få betalt per klick på din blogg på olika produkter. Ibland kan man även få betalt för hur många träffar du får på din blogg överhuvudtaget. Det kan vara klurigt att hitta dessa alternativ men det är ett smidigt sätt att komma igång på och i slutändan kommer det förhoppningsvis att löna sig.

Att få betalt för det man skriver på sin blogg, kommer även att göra dig mer motiverad att hålla igång bloggen och därmed även få mer läsare till den – ju fler läsare du får, desto mer kommer du att tjäna på den. Det är klokt att inrikta din blogg på vissa målgrupper och samtidigt se till att du alltid är ärlig med det du skriver.